Åtal väckt mot tio personer för mordet på 15-åringen i Skogås

Åklagaren väckt åtal mot tio personer i fallet med mordet på en 15-årig pojke i stadsdelen Skogås i Stockholm den 28 januari i år. Den yngsta är nu 16 år och den äldsta är 27 år.

Gängkriminalitet Av de tio nu åtalade personerna är nio häktade. Brottsrubriceringarna är mord, medhjälp till mord, förberedelse till mord, stämpling till mord, grovt vapenbrott, narkotikabrott och underlåtenhet att avslöja brott. Den yngsta är nu 16 år och den äldsta är 27 år. En person är häktad för anstiftan till mordet och utredning mot honom pågår fortfarande.

– Vi såg tidigt i utredningen att ett stort antal personer var inblandade. Vårt mål har varit att identifiera de här personerna och att i slutändan lagföra dem. Polisen har gjort ett grundläggande och gediget arbete som nu lett till att jag kan väcka åtal, säger senior åklagare Ida Arnell, som är förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

Enligt åklagaren visar utredningen att mordet var välplanerat, där skytten har försetts med en lägenhet att vara i efter skjutningen och att skytten dessutom fått vapen och transport till och från brottsplatsen.

– Bevisningen är ett pussel med chattar från appen Signal som stomme, där man tydligt kan läsa om planeringen och utförandet av mordet. Vittnesiakttagelser, telefontömningar och taxibokningar har också varit av stor betydelse i utredningen och utgör nu en del av bevisningen. Det har varit ett omfattande material att gå igenom och ett krävande arbete för alla inblandade, avslutar Ida Arnell.

Huvudförhandlingen startar måndagen den 25 september och förväntas pågå till den 5 december.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B1451-23.

Redaktionen
Verifiera