Om oss

Vår berättelse

2016 grundade vi Nyhetsbyrån Verifiera med idén att göra vardagen enklare för journalister, företag, privatpersoner och researchers.

Genom att skapa ett hundra procent digitalt sökverktyg med smarta skräddarsydda lösningar har vi blivit en branschdrivande tjänst. Vi sätter dig som kund i första rummet och erbjuder varje dag en tjänst som är trygg, snabb och enkel att använda.
 

I snart 10 år har våra tjänster underlättat vardagen för forskare, journalister, författare, poddare, företag och privatpersoner. Med oss får du ett verktyg som gör det möjligt att fördjupa dig i svenska offentliga handlingar – allt från domar till tvister och kända historiska kriminalfall. Du får offentliga handlingar som sträcker sig tillbaka till 2008 och framåt utan begränsning beträffande instans, sak eller måltyp. 

På Nyhetsbyrån Verifiera värnar vi om den svenska offentlighetsprincipen då den är avgörande för vår demokrati och en förutsättning för tiotusentals, ja kanske hundratusentals svenska arbetstillfällen. Vi vänder oss till dig och alla svenskar med behov av snabb access till offentliga handlingar. Vårt fokus är att garantera alla användare säkerhet och sekretess samt att ta ansvar för dig som är kund genom högsta möjliga servicenivå.

Den absoluta starten

Offentlighetsprincipen blir en del av Sveriges grundlag 1766.

1990-talet

Under 1990-talet börjar Rättsbanken dela offentliga handlingar såsom domar med
juridikstuderande. Dessa scannades in manuellt från svenska myndigheter.

Verifiera grundas

Verifiera grundas 2016 och blir ett verktyg för privatpersoner och företag som vill göra
egen research. Tjänsten används också flitigt redan från början av journalister och
poddare.

En av många milstolpar

Nyhetsbyrån Verifiera blir medlem i SOFF (Säkerhets- och försvarsföretagen) och
Säkerhetsbranschen 2018 och 2019.

Verifiera idag

Våra tjänster används dagligen av hundratals nyhetshus, journalister inom public service, svenska företag, kommun, landsting och de största aktörerna inom
näringslivet.

Boka demo

Boka kostnadsfri demo

Fyll enkelt i dina uppgifter så återkommer vi till dig inom kort. 

Snabbt och smidigt att komma igång
Enkelt att komma igång
1

Boka demonstration

2

Genomgång av tjänsten tillsammans med oss

3

Sätt igång!

Boka kostnadsfri demo