Guccikepsarna tog över när vänstern såg på

Nyligen röstade S nej till visitationszoner. Det var ett av många nej genom åren som gängen tackat för.

Oppositionsledaren Magdalena Andersson (S) reste till Skärholmen efter det tragiska mordet på Mikael Janicki. Den mördades syster riktade sig ilsket mot S-ledaren och sa: ”Nu är min bror död. Men kamerorna är väl viktigare så jag ska lämna er ifred”.

Systern hade varit med vid TV-debatten där mamman till den mördade 12-åringen Adriana ställde politikerna till svars. Mikaels syster sa: ”Vad hände när kamerorna dog? Du kom inte fram till henne. Du beklagade ingenting, visade inga känslor”.

Andersson visar upp en bedrövad min, perfekt för TV och Instagram. Men hennes parti bär skuld för hur Sverige ser ut. Den samlade vänstern har under åratal röstat nej till reformer som hade kunnat förhindra våldet.

I förra veckan röstade Tidöpartierna ja till visitationszoner, i vilka polisen ska kunna visitera personer som misstänks bära vapen. Men vänsterpartierna, S, V, MP och C, tryckte på nej-knappen.

I en debattartikel oroade de sig för att det kunde leda till rasprofilering och ökad diskriminering, vilket är en grov förolämpning mot svenska poliser. Skulle de kuta omkring och kroppsvisitera utan anledning? Så oförskämt.

Polisen efterfrågade visitationszoner i en skrivelse till regeringen 2018. Syftet var att stävja våld och skapa ett tryggare Sverige.

Anderssons gäng sa nej.

I en radiodebatt om säkerhetszonerna i fredags försökte Socialdemokraternas rättspolitiske talesperson Ardalan Shekarabi få oss lyssnare att tro att S vill gå längre och är tuffare mot gängen än Tidöpartiet.

Men det stämmer inte. Enligt S förslag, som lades fram i december, ska polisen få utvidgade visitationsmöjligheter i hela landet och exempelvis få rätt att visitera personer med skottsäker väst. Det låter starkt, men polisen har redan rätt att visitera den som bär skottsäker väst. Socialdemokraternas förslag är bara show. Framför kamerorna.

Glöm inte heller alla andra nej.

Polisen uttryckte 2018 en önskan att Kriminalvården kunde få större ansvar vad gäller barn som begår brott. Ändå fortsatte de rödgröna ge unga straffrabatt och slappa straff på Sis-hem.

Sedan samma år har det larmats om brist på platser i häkten och på anstalter. Men S sköt inte till mer pengar, och viftade bort kreativa förslag som att hyra platser utomlands.

Polisen har länge efterfrågat möjlighet att avlyssna i preventivt syfte. Förra regeringen poserade i media och sa sig vilja genomföra reformer, men lade frågan i en utredning, som dröjde – trots att rikspolischefen 2021 sa ”Vi skulle behöva den här möjligheten i dag”.

Många har under åren velat att myndigheter ska få rätt att dela information, något som förhindras av sekretesslagar. Där sa Morgan Johansson (S), tidigare justitieminister, att frågan var viktig. För att i nästa stund begrava den i utredningar, det vill säga inte göra någonting.

Polisen sa 2021 att man ville se ett system med anonyma vittnen. Vänstern är såklart emot.

Ebo-lagen var en av Alliansens skapelser, som har orsakat segregation, som tär på Sverige. Kommunalråd ropade i decennier på stopp för lagen, men de rödgröna sa nej.

Även kring det förebyggande arbetet agerade S som i slowmotion. Skolan är för stökig, men i stället för att lösa det har vänstern attackerat de friskolor som har ordning och reda som sin specialitet. Och först nu ändras socionomutbildningen så att kriminalitet bland unga är ett obligatoriskt ämne.

Arbetslösheten bland utrikes födda är mycket stor, men ändå har det inte ställts relevanta krav, exempelvis på att klara SFI. Det har resulterat i att människor fortsatt leva på bidrag. Först via vårändringsbudgeten 2024 kommer nu ett mått för självförsörjning.

Det låter på Socialdemokraterna som att de bryr sig om att få bort gängen och knarket – men vi går inte på bluffen. Vänsterpartiernas svaghet har gett de kriminella styrka.

Så till Magdalena Andersson, Cry me a river. Sverige behöver snarare ett skepp lastat med rejäla reformer.

Carolin Dahlman

Tags

Dela inlägget

LinkedIn
X (Twitter)
Facebook

What do you think?

Boka demo

Boka kostnadsfri demo

Fyll enkelt i dina uppgifter så återkommer vi till dig inom kort. 

Snabbt och smidigt att komma igång
Enkelt att komma igång
1

Boka demonstration

2

Genomgång av tjänsten tillsammans med oss

3

Sätt igång!

Boka kostnadsfri demo